Home > Nieuws > Wereldberoemd in Huizen

Wereldberoemd in Huizen

Wereldberoemd in Huizen

Wederom sta ik in de Huizer Courant en hierbij het bewijs! Het verhaal hierachter heb ik eerder gepost, maar kun je hier lezen:

Als bruidsfotograaf ben ik altijd op zoek naar originele locaties, mooie composities en bijzondere belichtingen. Hoe leuk is het, als een bruidspaar iets origineels wil? Toen "mijn" bruidspaar Petra van Eekeren en Peter Sier uit Hilversum vroegen of ik ook industriële foto's kon maken, zag ik dat als een mooie uitdaging! Een klein detail: waar kan dat in 't Gooi? Toevallig was er een paar weken geleden gelegenheid om foto's te maken in de Krachtcentrale waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt en zodoende ken ik ook Peter Kos van de Krachtcentrale. Toen ik Peter benaderde zei hij meteen ja en ik was ontzettend blij! 

Fototechnisch gezien is de Krachtcentrale erg bijzonder, maar voor een bruid & bruidegom is het ook heel uitdagend om daar binnen zonder kleerscheuren te lopen. Het kunst- en vliegwerk nam ik voor mijn rekening en ik dook snel de kelder in. Daar maakte ik de foto door het gat in de vloer. Meestal laat ik het bruidspaar niet te veel poseren, maar nu wilde ik de lijnen volgen van het gat - vandaar de pose waarbij ze achterover leunen. Een uur na de shoot stapten Petra en Peter bij het Fletcher Hotel in het Nautisch Kwartier, letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje en de leuke fotoshoot in de Krachtcentrale kan niemand ons meer afnemen!

Wat het helemaal bijzonder maakte, is dat de Krachtcentrale een paar dagen later gerenoveerd zou worden en er dus nooit meer zo uit zal zien. Waarschijnlijk ben ik de eerste, enige en in ieder geval de laatste bruidsfotograaf die een trouwreportage in de - kunnen we nu zeggen - oude Krachtcentrale heeft gemaakt!