Home > Nieuws > Winterbruiloft: Hoe maak je de perfecte trouwfo...

Winterbruiloft: Hoe maak je de perfecte trouwfoto's

Winterbruiloft: Hoe maak je de perfecte trouwfoto's

Trouwfoto's in de winter

Bij een winterbruiloft denk je waarschijnlijk aan sneeuw, ijskoude temperaturen en bibberen van de kou. Toch kan een winterbruiloft juist heel romantisch zijn en mooie trouwfoto’s opleveren. In dit artikel laat ik je zien hoe je de perfecte trouwfoto's maakt tijdens een winterbruiloft.

De juiste locatie voor trouwfoto’s

Een goede winterlocatie is essentieel voor het maken van mooie trouwfoto's. Bij een winterbruiloft zijn er verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie witte brug, een verlaten kasteel of een park met veel bomen. Allemaal elementen die ervoor kunnen zorgen dat de winter nog beter tot zijn recht komt op de trouwfoto’s. Zorg ervoor dat je de winterlocatie van tevoren goed bekijkt - eventueel samen met mij om te zien welke plekken het mooist zijn voor de winterse trouwfoto's.

Ander licht bij een winterbruiloft

Bij een winterbruiloft is het licht vaak anders dan bij een zomerbruiloft. Dat heeft natuurlijk zijn effect op de trouwfoto’s. Het kan bijvoorbeeld sneller donker worden in de winter waardoor je minder tijd hebt om trouwfoto's te maken. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint met het fotograferen van de trouwfoto’s en maak gebruik van het aanwezige licht. Bijvoorbeeld door te fotograferen bij zonsopgang of zonsondergang wanneer het winterlicht het mooist is.

Kies de juiste (winter)kleding voor de trouwfoto’s

Bij een winterbruiloft is het belangrijk om rekening te houden met de kleding van het bruidspaar. Zorg ervoor dat jullie als bruidspaar warm genoeg zijn aangekleed zodat jullie geen last hebben van de kou en jullie je comfortabel voelen tijdens de winter-shoot. Daarnaast kan het leuk zijn om op de trouwfoto’s te spelen met winterse elementen in de kleding zoals een mooie bontjas, handschoenen of een wollen wintermuts. Deze winterelementen komen altijd goed tot zijn recht op jullie trouwfoto’s.

Maak gebruik van winterse elementen

Een winterbruiloft biedt volop mogelijkheden om creatieve trouwfoto's te maken met winterse elementen. Denk bijvoorbeeld aan sneeuwballen gooien, schaatsen op een bevroren vijver of een sneeuwpop bouwen. Deze winteractiviteiten zorgen niet alleen voor mooie trouwfoto’s maar ook voor een gezellige en ontspannen wintersfeer.

Bewerk de winter trouwfoto's op de juiste manier

Tot slot is het belangrijk om de trouwfoto's op de juiste manier te bewerken. Bij een winterbruiloft kan het bijvoorbeeld mooi zijn om de kleuren wat koeler te maken, zodat de winterse sfeer nog beter tot uiting komt. Zorg er wel voor dat je niet te ver gaat in de bewerking zodat de trouwfoto's natuurlijk blijven ogen en een goed beeld geven van de winterse atmosfeer.

Ga trouwen in het buitenland

Veel mensen kiezen ervoor om in het buitenland te gaan trouwen. Meestal worden dan de meest exotische plaatsen uitgekozen waar je vaak de mooiste trouwfoto’s ziet. Zijn jullie echter winterliefhebbers dan zijn winterse bestemmingen ook zeer geschikt. Je moet dit natuurlijk niet alleen voor de trouwfoto’s doen maar het helpt wel qua schoonheid. Op deze winterbestemmingen kunnen namelijk de mooiste trouwfoto’s worden geschoten. Denk hierbij aan ski oorden of landen zoals Canada of Noorwegen. Landen die perfecte winterse bestemmingen zijn waar jullie naast een mooi feest ook perfecte trouwfoto’s kunnen nemen.

Volop mogelijkheden voor mooie trouwfoto’s in winter

Een winterbruiloft biedt volop mogelijkheden voor mooie trouwfoto's mits je rekening houdt met de juiste locatie, kleding en lichtinval. Door gebruik te maken van winterse elementen en de trouwfoto's op de juiste manier te bewerken zorg je voor een prachtige herinnering aan deze bijzondere trouwdag.

Interesse in trouwfoto’s in de winter?

Spreken mijn trouwfoto's je aan en heb je nog vragen? Of misschien wil je kennismaken om trouwfoto’s in de winter te laten maken? Ik ben heel benieuwd naar je vragen en wat ik voor je trouwdag in de winter kan betekenen. Stel je vraag of bel me op 06 11 35 82 91 en dan bespreken we samen alle details voor jullie trouwfoto’s.

 

Pieter en Lianne: Dolf is een goede en fijne fotograaf.
Hij heeft oog voor detail en gevoel voor humor. Alle momenten op onze trouwdag in de winter zijn goed vastgelegd. Wij zijn erg blij met de mooie winterfoto's en het album.
Zijn betrokkenheid bij de voorbereidingen van de bruiloft was groot. Dolf komt zijn afspraken na en geeft veel informatie en tips. Bij vragen reageert hij erg snel.
We raden Dolf zeker aan als trouwfotograaf - ook in de winter!