Wie is toch deze bruidsfotograaf?

Dolf 02

Dolf van Stijgeren

Gepassioneerd praat ik altijd over bruidsfotografie, maar op de trouwdag zef ben ik onzichtbaar. Mijn naam is Dolf van Stijgeren, ik woon in Huizen (lekker centraal in Nederland bij Hilversum in het Gooi) en bruidsfotografie is mijn grote passie.
Vanaf de lagere school fotografeer ik al, maar na mijn schoolopleiding én na een opleiding in de fotografie koos ik toch voor de tandtechniek. Vraag me niet waarom. Eerst werkzaam als gediplomeerd tandtechnicus en later als internationaal Account Manager. Losse omgang met klanten en oprechte interesse waren hier al de basis van mijn successen.

BEKIJK NU DE GAAFSTE FOTO’S

In mijn laatste slideshow zie je de leukste en spontaanste foto’s.

Fulltime bruidsfotograaf

Na een aantal jaren in de dentale branche door Europa gereisd te hebben, volg ik uiteindelijk mijn echte passie: de fotografie. Nee: de bruidsfotografie! Ja, ik ben fulltime bruidsfotograaf en ik ben ervan overtuigd dat de interesse in mensen ook hier de basis is voor een goede samenwerking en fraai eindresultaat. Dat is dé voorwaarde om de belangrijkste dag in jouw leven mooi vast te leggen. Ik noem het de ‘KLIK-factor’.

Wij waren erg blij met Dolf! Een prettige en betrokken fotograaf; makkelijk in communicatie en omgang.
Author Name

Omdat ik ambitieus ben, volg ik elk seminar en iedere cursus en workshop over bruidsfotografie! Daar kom ik altijd leuke trouwfotografen tegen en van hen leer ik ook weer en we kijken altijd kritisch naar elkaars trouwfoto’s. Graag laat ik me inspireren door de allerbeste trouwfotografen van de werled. Ik ben trots op mijn al Wedding Photography Awards: de prestigieuze Award van de Masters of Wedding Photography NL, Be & Lux (ZESMAAL ondertussen!) en recentelijk bij The International Society of Professional Wedding Photographers (ISPWP). Dit is een organisatie waar je eerst lid van moet worden (waar strenge eisen aan gesteld worden) als je mee wilt doen aan wedstrijden.

En wist je dat ik naast Nederlands vier talen spreek: English, Deutsch, français y español.

Dolf van stijgeren

Waar hou ik van?

Karate! Ik heb de zwarte band en ik geef naast de fotografie, ook karateles aan kinderen. Leuk is om te zien dat ze hierdoor weerbaarder worden en meer zelfvertrouwen krijgen.
Verder vind ik het nog steeds leuk om foto’s met analoge camera’s te maken. Mijn Rolleiflex camera’s komen uit de 30’er en 50’er jaren en doen het voortreffelijk! Nog steeds ontwikkel ik de films zelf. Soms maak ik straatfoto’s en laatst zei een marktkoopman “Kijk, een Rolex!”. Dat is het me wel waard..

Dolf drumt 1 scaled

Waar hou ik nog meer van naast bruidsfotografie?

Tegenwoordig drum ik en ik zit ook op drumles. Het is superleuk en hopelijk zijn de buren net zo enthousiast. 😉
Verder geef ik als vrijwilliger Nederlandse les aan immigranten en ik ben ook bloeddonor.