Home > Over Dolf

Wie is toch deze bruidsfotograaf?

Mijn naam is Dolf van Stijgeren, ik woon in Huizen (lekker centraal in Nederland bij Hilversum in het Gooi) en bruidsfotografie is mijn grote passie.

Vanaf de lagere school fotografeer ik al, maar na mijn schoolopleiding én na een opleiding in de fotografie koos ik toch voor de tandtechniek. Vraag me niet waarom. Eerst werkzaam als gediplomeerd tandtechnicus en later als internationaal Account Manager. Losse omgang met klanten en oprechte interesse waren hier al de basis van mijn successen.

Na een aantal jaren in de dentale branche door Europa gereisd te hebben, volg ik uiteindelijk mijn echte passie: de fotografie. Nee: de bruidsfotografie! Ja, ik ben fulltime bruidsfotograaf en ik ben ervan overtuigd dat de interesse in mensen ook hier de basis is voor een goede samenwerking en fraai eindresultaat. Dat is dé voorwaarde om de belangrijkste dag in jouw leven mooi vast te leggen. Ik noem het de ‘KLIK-factor’.

Wij waren erg blij met Dolf! Een prettige en betrokken fotograaf; makkelijk in communicatie en omgang.

Omdat ik ambitieus ben, volg ik elk seminar en iedere cursus en workshop over bruidsfotografie! Daar kom ik altijd leuke trouwfotografen tegen en van hen leer ik ook weer en we kijken altijd kritisch naar elkaars trouwfoto’s. Graag laat ik me inspireren door de beste trouwfotografen in de wereld en mijn doel is om bij die topfotografen te behoren. Mijn twee Wedding Photography Awards van vorig jaar, zijn in ieder geval al een stap in die richting.

Waar hou ik van?

Karate! Ik heb de zwarte band en ik geef naast de fotografie, ook karateles aan kinderen. Leuk is om te zien dat ze hierdoor weerbaarder worden en meer zelfvertrouwen krijgen.
Verder vind ik het nog steeds leuk om foto’s met analoge camera’s te maken. Mijn Rolleiflex camera’s komen uit de 30’er en 50’er jaren en doen het voortreffelijk! Nog steeds ontwikkel ik de films zelf. Soms maak ik straatfoto’s en laatst zei een marktkoopman “Kijk, een Rolex!”. Dat is het me wel waard..

Waar hou ik niet van?

Kaas, een EK voetbal zonder Nederlands elftal, luidruchtige mensen en.. ach dat was het wel.

Als ik niet fotografeer…

Dan verdiep ik me in geschiedenis (m.n. de Tweede Wereldoorlog) en bezoek ik regelmatig historische plaatsen. 

Dolf van Stijgeren